آموزش آنلاین منطق از صفر
بررسی کتاب من و جز من

مرگ و زندگی در من و جز من

مشخصات فایل برنامه معرفت بیست و سوم مهرماه ۱۳۹۵

موضوع برنامه: مرگ و زندگی در من و جز من

عنوان فصل: بررسی کتاب من و جز من

مدت زمان برنامه: ۴۴ دقیقه

حجم فایل ویدئویی: ۱۱۳ مگابایت (MP4)

حجم فایل صوتی: ۱۸ مگابایت (MP3)

مختصری از متن برنامه:

برنامه‌های مشابه

مساله مرگ و زندگی در من و جز من

هر مرگ و زندگی به جاودانگی منجر نمی شود؛ آن مرگ و زندگی که به کوی دوست سیر می کند، جاودانه است. اندیشه در برابر زندگی می ایستد و آن را تفسیر می کند اگر سیر زندگی به سوی جاودانگی نباشد، اعتراض خواهد کرد.

مرگ اگر مرد است گو نزد من آی       تا در آغوشش بگیرم تنگ تنگ

من از او عمری ستانم جاودان         او زمن دلقی ستاند رنگ رنگ

انسان به حسب ذات، جاودانه طلب است، جاودانگی را دوست دارد و جاودانگی را می فهمد و می کوشد که جاودانه بماند. در جهان عنصری و مادی، دم به دم همه چیز در حال تغییر است؛ مرگ و زندگی است.

عارفی داشت از کنار قبرستانی عبور می کرد که چشمش به سنگ قبری افتاد. جمله ای روی آن نوشته شده بود که توجه آن عارف را بخود جلب کرد. آن جمله این بود: ای مردمی که از این طرف عبور می کنید، من روزگاری مثل شما بودم، به زودی شما نیز مثل من خواهید شد. انسان با اینکه این گذر کردن و عبور را می داند و تغییر و تحول را می فهمد، اما به یک جاودانگی می اندیشد و می خواهد برای همیشه باقی بماند.

مرگ اختیاری چیست؟ مردن یعنی ترک تعلق کردن از خواسته و نفسانیات. مجموعه خواسته ها را حیات و زندگی می نامیم. اما آیا مواجهه با معنی زندگی آسان است؟ موجودی را نمی شناسیم که چیزی نخواهد و زندگی هم بکند! مرگ اختیاری آن روزی است که آنچنان تفکر، تکامل پیدا کرده باشد که از خواسته ها بگذرد. نه اینکه چیزی نخواهی بلکه جاودانگی را به جای خواسته های زندگی قرار بگیرد.

کمال انسان به پول نیست. هرچقدر که پولدار بشوید، این کمال شما نیست، اموال شما به شما همیشه متصل است یا جداست؟ پُست و مقام هم یک امر اعتباری است و در ذات کسی نیست. پس مالک حقیقی چه چیزی هستی؟ اصلا معنی ملک حقیقی را می دانی چیست؟

Video-DownloadSound-Download Youtube-download

فایل‌ها بجای «دانلود» پخش و اجرا می‌شود؟ راهنمای دانلود را بخوانید (اینجا بزنید)

می‌خواهید تمامی قسمت‌ها را به صورت یکجا دانلود کنید؟ همین الان اینجا بزنید

4.2/5 - (5 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا